Министерството на финансите направи доста плахи предложения за несъществени промени. Всъщност те

...
Министерството на финансите направи доста плахи предложения за несъществени промени. Всъщност те
Коментари Харесай

Бившият министър на икономиката Никола Янков: Предложенията на МФ не са данъчна политика

„ Министерството на финансите направи доста плахи предложения за несъществени промени. Всъщност те по никакъв метод не трансформират данъчната политика на страната и няма да се отразят на преразпределението на финансовите потоци идната година – потреблението на популацията и вложенията “. Това сподели в ефира на БТВ бившият министър на стопанската система Никола Янков във връзка препоръчаните от МФ промени в данъчните закони.

Сред концепциите на министерството са въвеждането на бонус от страната против събирането и даването на касови бележки, както и да се дава премия на жители, които подадат сигнал за укриване на налози.

По думите на специалиста единствената основна част от предложенията е връщането на Данък добавена стойност за ресторантьорите на 20%, а другото са пикантерии.

„ Данъчната политика на страната допуска да се преразпределят потреблението и вложенията, т.е. вие променяте данъчните ставки тъй че да влияете на потреблението на популацията. Ако да вземем за пример хората са затлъстели, тогава ще въведете данък върху захарното наличие в напитките и храните, с цел да насочите потреблението отвън тази категория артикули. Или пък желаете да стимулирате образованието – ще освободите от налози просветителните институции и учителите “, изясни Янков.

Той посочи, че в доста страни се ползва тласъка да се събират и дават касови бележки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР